Manifestacije

Na području Općine održavaju se mnoge manifestacije od kojih je najznačajnija Stupnička berba grožđa. Održava se drugi vikend u rujnu, a vijek održavanja prešao je tri desetljeća. Berba grožđa orijentirana je na tradiciju ophođenja s grožđem s kojom se posjetitelji mogu upoznati. Upotpunjena je gospodarskim sajmom s bogatom ponudom domaćih proizvoda te kulturnim programom raznih društava diljem Hrvatske, pa i iz inozemstva.

Staroslatiničko ljeto manifestacija je također tradicionalnog karaktera pri kojem se organizatori trude očuvati kulturu i tradiciju Starog Slatinika prikazujući razne elemente na način koji je zanimljiv i pristupačan svima. Glavni cilj ove manifestacije je prikazivanje narodnih običaja i folklorne baštine te ugodno druženje uz slavonsku zabavu. Vrijeme održavanja je posljednji vikend u mjesecu lipnju.

Kako se stanovništvo Općine neumorno trudi tradiciju otrgnuti zaboravu, tako se i organizira Drum drumila. Manifestacija je to pjevačkoga karaktera koja okuplja mnoge pjevačke skupine željne prezentiranja svojih upjevanih glasova, a Općini doprinose obogaćivanjem ponude, kao i očuvanjem tradicije na svojstven način.

Advent u Općini Brodski Stupnik je manifestacija koja se održava u „najtoplije“ doba godine, u doba iščekivanja, nade i dobre volje. Upravo to vodilja je organizacije svakoga Adventa u Općini gdje posjetitelji mogu uživati u mnogobrojnim delicijama ovoga kraja, raznim jedinstvenim rukotvorinama vezanim ili nevezanim uz Advent i Božić, upotpunjenim dječjim kutkom koji je posebno pažljivo priređen kako bi najmlađi mogli uživati. Cijeli događaj prati tamburaška glazba, a kulturni dio programa je neizostavan.

Stanovnici Općine njeguju sport i rekreaciju putem raznih sportskih udruga te organiziranjem manifestacija kojima potiču ostale stanovnike, ali i posjetitelje na bavljenje sportom. Tako se organiziraju razni turniri, a najpoznatiji je turnir Dani Slavonca koji se održava u kolovozu. Kao i sve ostalo, tako se i ovaj turnir održava uz zabavni dio obogaćen tamburašima i bogatom ponudom hrane i pića.

Promjena veličine fonta
Kontrast