Zavičajna zbirka

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u Stari Slatinik počela se okupljati u svome društvenom domu  kako bi osmislila nove sadržaje i predložila što bolji način korištenja tamošnjih novouređenih prostorija te time oživjela kulturni i društveni život u naselju.  Entuzijasti su  nakon izvjesnoga vremena uvidjeli potrebu za osnivanjem udruge građana, što je u relativno kratkom vremenu i ostvareno. Zavičajno društvo danas njeguje kulturu i gospodarstvo naselja u svakom pogledu, a najbolji primjer za to je upravo zavičajna zbirka, s vremenom sve bogatija unikatnim predmetima.

 

 

Udruga se uvijek  trudila unaprijediti svoju Zavičajnu zbirku te ju proširiti s novim eksponatima. Dosad su uvijek pokušavali  biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji su iskazali interes da posjete njihovu Zbirku, ali  su i smatrali da to nije dovoljno. Upravo vođeni time da Zbirku približe što većem broju ljudi, osmišljen je projekt Virtualne zbirke koja bi se podigla na stranice Zavičajnog društva Stari Slatinik.

 

 

Kao što će se i stvarna Zbirka širiti, tako će članovi udruge širiti i sadržaje Virtualne šetnje zbirke, a planira se i snimanje ostalih znamenitosti u Starom Slatiniku i okolici što će dodatno obogatiti sadržaj koji nude posjetiteljima.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast